Stop de Bloeding

STOP DE BLOEDING RED EEN LEVEN

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus Stop de bloeding, red een leven is voor iedereen die als niet medicus graag wil leren hoe je een ernstige bloeding kunt stoppen. Je kunt hiermee de overlevingskansen van slachtoffers met ernstig bloedverlies bij bijvoorbeeld (bom) aanslagen, aanzienlijk verhogen. Dat geldt natuurlijk ook voor meer alledaagse verwondingen waarbij levensbedreigend bloedverlies optreedt, zoals bij ongevallen met machines, een val door een glazen deur of ernstige open botbreuken. Hoe meer omstanders en niet-medische hulpverleners weten hoe ze ernstig bloedverlies moeten behandelen, des te meer levens kunnen worden gered. Door het bieden van snelle eerste hulp ter plaatse kan voorkomen worden dat mensen doodbloeden.

Inhoud cursus

– Een ernstige bloeding herkennen en stoppen – Oefenen en aanleggen van (stollingsbevorderende) gazen in bloedende wond – Het aanleggen van een tourniquet (knevelverband bij ernstige bloedingen)

Bijzonderheden

De cursus bestaat uit één dagdeel van 2,5 uur. Je krijgt les van ervaren, gecertificeerde docenten die getraind zijn door de VUmc Academie. Op deze manier wordt het principe van “Stop de bloeding, red een leven” verder verspreid. Het is ook mogelijk deze cursus bij jouw bedrijf of organisatie incompany door ons te laten verzorgen. Het minimale aantal deelnemers is dan 8 (maximaal 16). Wil je meer informatie over incompany-cursussen neem dan even contact met ons op.